Cercar en aquest blog

dimarts, 14 de febrer del 2012

Sant Valentí

Sant Valentí
Sant Valentí és un dia de l'amor i l'amistat, però especialment la celebren els enamorats demostrant-se el seu amor i afecte mútuament.
Se celebra el 14 de febrer, en algun països es coneix com el dia dels enamorats i en altres com el dia
de l'amor i l'amistat.

CELEBRACIÓ EN ALGUNS PAÏSOS

COREA I JAPÓ

En aquests països se celebra l'anomenat
white day (dia blanc) que se celebra el 14 de març, en aquesta data, a diferència d'occident, els orientals no intercanvien regals, només les dones ho fan; normalment el regal consisteix en bombons.

 
CELEBRACIÓ A BRASIL
En aquest cas se celebra el dia dels enamorats el 12 de juny, en aquest dia les parelles intercanvien regals i targetes.

GRAN BRETANYA I ITÀLIA

Les dones fadrines de Gran Bretanya i Itàlia, la nit de Sant Valentí s'aixequen impacients abans de l'alba i es col·loquen davant de la finestra esperant que un home passi. Això es deu al fet que el primer home que se'ls aparegui o que vegin, es casarà amb elles durant aquest any. Elles, amb l'esperança que això passi, any rere any, cada 14 de febrer van a les seves finestres per si de cas no es tracta d'una llegenda.

Nahomi i Alejandra (3rC)

Dia de Sant Valentí
El Dia de Sant Valentí és una celebració tradicional de països anglosaxons. Els enamorats expressen el seu amor i afecte mútuament. Se celebra el 14 de febrer. En alguns països es coneix com a Dia dels Enamorats i en uns altres com a Dia de l'Amor i l'Amistat.

El dia a diferents països
A Argentina se li diu Dia dels enamorats i se celebra 20 de juliol.

A Bolívia s'anomena 'Dia de l'Amor i l'Amistat',  és el 23 de juliol.

A Amèrica central també es coneix com a Dia de l'Amor i l'Amistat o Dia de l'Afecte.

A Xina existia el Qi Qiao Jie (“dia per mostrar les habilitats”), celebrat el setè dia del setè mes del calendari lunar.

A Xile es coneix com a dia dels enamorats

A Colòmbia es coneix com El Dia de l'Amor i l'Amistat i se celebra el tercer dissabte de setembre.

A Mèxic es demostra l'amor entre enamorats o esposos regalant roses i xocolates, i per als amics es va establir que el 30 de juliol sigui el Dia Internacional de l'Amistat.

A la República Dominicana es coneix com: "dia de Sant Valentí", "el Dia De l'Amor i l'Amistat" i també "dia dels enamorats"; es festeja dia 14 de febrer. S'acostuma a reunir-se amb amics, enviar postals, xocolates, sopars romàntics, etc. En algunes institucions conviden a vestir-se de vermell o rosat i fan activitats com angelets, bústies, karaokes, serenates, intercanvis...


Cupido o Amor
Cupido (cridat també Amor en la poesia llatina) és, en la mitologia romana com el déu del desig amorós.
Segons la versió més difosa, és fill de Venus, la deessa de l'amor, la bellesa i la fertilitat, i de Mart, el déu de la guerra. 
 
Taina (3rA)