Cercar en aquest blog

dimecres, 27 de febrer del 2013

Festes a la vista

Vénen uns dies de festa

Teniu en compte que comença un pont, amb una sèrie de dies de festa:

28 de febrer: Festa Escolar Unificada
1 de març: Dia de les Illes Balears
4 de març: festa triada pel centre

Per tant, fins a dia 5 de març no hi torna a haver classe. Aprofitau per descansar i també per estudiar, ja que aviat vénen avaluacions i ens tornaran a donar les notes.


dijous, 14 de febrer del 2013

Reportatge

Aquests dies hem vist un reportatge titulat "Columbainero". Tracta de la història d'un jove que va ser detengut a Palma el mes d'octubre passat. Segons diuen, volia atemptar contra la Universitat de les Illes Balears. 

Aquí teniu alguns comentaris sobre aquest fet:

Aquest reportatge ens ha donat més informació sobre la vida del jove que pretenia posar explosius a la Universitat de les Illes Balears, i de com hi ha persones que poden fer coses molt dolentes. No m'imaginava que una persona tímida, que, segons ell, només volia fer amics, arribàs a ser conegut al món.
Quin al·lot més boig! Però molt bé el periodista que va avisar de tot . Gràcies a ell i a la intervenció de la policia es conserva la UIB. No m'ha agradat que surtin els materials per fer un explosiu i l'empresa que va vendre tot això a en Juan Manuel Morales. Podria haver explotat la UIB per culpa del bulling que va patir a l'institut .

Joset Murillo

***
És increïble com una persona tan jove és capaç de preparar un pla així. L'únic que volia és que qualcú li fes un poc de cas, no és gens fàcil estar tot sol, no tenir a ningú devora tu que et doni suport en tot, que hi sigui en les coses bones i en les dolentes, qualcú que et faci companyia sempre, que te faci riure i tot això. És molt dur estar tot sol. Crec que tot ho va fer per cridar l'atenció.

Alicia Tugores

***

dimarts, 5 de febrer del 2013

Vaga d'estudiants


Vaga d'estudiants

Aquesta vaga es va convocar per als dies 5, 6 i 7 de febrer amb la idea que des dels centres d'estudi es posin en peu de guerra contra aquells que volen acabar amb l'educació pública. La vaga és a nivell estatal i a Balears s'ha convocat un dia de vaga, dia 5 de febrer.
A l'IES Antoni Maura també volem protestar perquè ens han llevat el guàrdia de seguretat.
Al nostre centre el seguiment de la vaga ha estat alt. De tots els cursos de tercer d'ESO, tan sols han vengut set alumnes. Pel que fa a quart, també han vengut poques persones. A batxillerat, només han vengut alguns alumnes d'un grup. A primer i segon d'ESO les classes han estat normals, ja que el dret a fer vaga només afecta els alumnes a partir de 3r.
Totes aquestes protestes són per demanar la retirada de l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa impulsada pel Govern i contra totes les retallades que duu a terme la Conselleria d'Educació (menys professors, eliminació de programes de suport, etc.)

Joset Murillo (3rC)

El Sindicat d'Estudiants reivindica els següents punts:

Retirada immediata de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). "Ni revàlides ni selectivitat, el fill de l'obrer a la universitat".

Per un ensenyament secundari, una FP, i una Universitat públiques, dignes i gratuïtes. "Contra l'increment de les taxes a la universitat pública i la imposició de taxes a la Formació Professional".

No a l'obligatorietat de la religió catòlica en l'ensenyament públic. "N'hi ha prou de privilegis a l'Església Catòlica. No a l'escola franquista. Ni un euro del pressupost públic al negoci de l'ensenyament privat".

En defensa dels drets democràtics. "Respectar el dret a estudiar i aprendre en català, gallec i basc, que el franquisme va suprimir".

Per la llibertat d'expressió de la joventut. "El nostre dret a vaga no es toca".

Les retallades per als banquers. "Readmissió immediata dels més de 50.000 docents acomiadats aquest curs. Reassignació immediata dels 4.000 milions d'euros que el PP ha retallat a l'escola pública".

No a l'atur juvenil. "No als contractes porqueria i a les pràctiques en empreses sense remunerar. Per un subsidi de desocupació indefinida per a tots els aturats fins a trobar un lloc de treball".