Cercar en aquest blog

divendres, 31 de maig del 2013

RCD Mallorca

Visita de dos jugadors del RCD Mallorca: 
Javier Arizmendi i Uche
El passat 29 de maig dos jugadors del Mallorca varen fer una visita sorpresa a l'institut IES Antoni Maura pel tema del “coaching”. En principi només havia de venir un d'ells, però va venir un altre jugador, la qual cosa va ser millor per a l'activitat dels alumnes de “coaching”.
Les “coachings” varen preparar tot això perquè ens ajudaria a veure que treballant molt dur i tenint esperances pots arribar a fer i a ser qualsevol cosa a la vida.

Un dels alumnes del “coaching”, Lluís Horrach de 3rD, va presentar els dos futbolistes del Mallorca. Després de la presentació els alumnes del “coaching” varen començar a fer preguntes als dos jugadors, per exemple: ''Quan teníeu la nostra edat, quins somnis teníeu?' 'També en varen fer moltes més sobre els seus somnis, el llarg camí que han hagut de fer per arribar a aconseguir-los... A l'aula hi va haver, a part dels participants al “coaching”, la directora, l'orientadora, altres professors i alguns fotògrafs.
La veritat és que vàrem aprendre molt, ens ensenyaren que lluitant pels teus somnis es poden fer realitat i això va servir de molt per als alumnes del “coaching”.
Al final, la directora va fer un petit discurs; els jugadors ens varen cridar un per un i digueren una qualitat de cadascun. Ens donaren una bossa del Mallorca amb coses dedins, com un conte, un quadern, una gorra i moltes cosetes més. I sobretot, tothom es va fer fotos amb els dos jugadors i en teoria aquestes fotos han de sortir al diari.
Va ser una bona classe de “coaching”. GRÀCIES a les professores d'aquest projecte!!!

Alicia Tugores

dimecres, 29 de maig del 2013

VII Olimpíada esportiva

ESPORT VIU, VIU L'ESPORT
Aquesta setmana, a la fi, se celebraran les Olimpíades de l'IES Antoni Maura. S'havien de fer dia 16, però el mal temps va obligar a ajornar-les.

Les Olimpíades IES ANTONI MAURA
Les Olimpíades sempre es fan gairebé al final de curs. Enguany s'havien de fer el 16/05/2013, però a causa del mal temps es faran dia 30 de maig.
A les olimpíades participen tots els alumnes de l'institut Antoni Maura. Hi haurà moltes activitats com:
Els 50m, que se tracta de córrer, el llançament de pes i moltes més. Hem de venir vestits d'esport, dur aigua, crema solar i, si volem comprar algun gelat, hem de dur doblers.
Al final de les olimpíades cada classe haurà d'anar amb el seu autobús. Serà un dia amb moltes activitats i un dia molt divertit.
Denisa
***
Les Olimpíades són una perfecta ocasió per demostrar que pots guanyar al millor de la classe o pots demostrar que el teu fort no són els esports.
Hi ha diverses proves: llançament de pes, 50 metres llisos, cursa de relleus, salt,  i cursa per a motòrics. Són bastant bones per promoure l'esport i la competitivitat.
Nico Costa
***
El pròxim dijous 30 de maig se celebrerà la setena edició de les olimpíades de l'IES Antoni Maura. Tendran lloc al poliesportiu de Son Moix. Les olimpíades comencen a les 09:00 i acabaran a les 14:00. Primer faran un entrenament general i després començaran les proves. Entre les proves hi haurà:
50 metres llisos
100 metres relleu
Salt de longitud
Llançament de pes
Petanca
Cursa d’obstacles
També faran un LIPDUB.
Recordau que hi haurà bar on podreu comprar sense cap problema, hi haurà també una ambulància per si hi hagués qualque accident i els autobusos.

Recordau que s’ha de dur:
Aigua
Berenar/doblers per comprar en el bar
Gorra
Crema solar
Roba esportiva

PRECAUCIÓ: no heu de pujar a les baranes, no heu de fer cap destrossa als banys, ni a cap altre lloc del recinte.
Lorena i Génesis
***
Com cada any, al Maura se celebren les olimpíades, que és una part important per a la nota d’educació física, ja que compta com una unitat didàctica més. Es fan a  Son Moix, no faceu dois.
Consta de diferents proves i enguany se n’han afegit d’altres. 
LES PROVES SÓN:
-50m: consisteix a córrer en un circuit d'atletisme 50 metres.
-Pes: consisteix a tirar una bolla a molta distància.
-Relleu: és per fer una prova amb un company de classe.
-Salt: has de saltar el màxim que puguis.
I per als discapacitats hi ha:
-Corregudes amb cadires de rodes i fer un circuit amb cadires de rodes; també hi participarà gent que no sigui discapacitada.

SORT A TOTS!!!
Joset Murillo

***
Les Olimpíades és una excursió que es fa cada curs. És divertida, de tots els cursos i sobretot esportiva, dura tot el dia i es fan diferents activitats esportives com corregudes, llançament de pes, salts, hi haurà activitats especials per als nins i nines que tenguin problemes o vagin en cadira de rodes i molt més.
S'ha de dur roba còmoda i curta (ja que farà moltíssima calor), crema solar perquè farà molt de sol, molta aigua i qualque cosa per menjar a l'hora ''del pati''. Hi van professors i alumnes de batxiller que faran de monitors, i a les grades hi haurà gent de diversos cursos fent d'animadors per a tots aquells que competesquin.
Cada classe ha d'anar conjuntada, per exemple 3rA ha agafat una camiseta blanca i per darrera han posat el seu nom i un número (qualsevol). Han pintat de colors les lletres i el número i per davant, amb esprais, han posat 3rA en verd “fofi”.
Al final de l'excursió es repartiran els premis, una medalla!!
Alicia Tugores

***
Les olimpíades del Maura són una celebració en nom de l'esport, se celebren cada any a Son Moix.
Competeixen alumnes de tots els cursos, ESO i Batxillerat, competeixen a les proves de: salt de longitud, 50m llisos, 100m llisos, relleus de 100m, llançament de pes i una correguda en cadira de rodes.
S'ha de portar gorra, protecció solar i molta aigua.
Juan Daniel Toro

dijous, 2 de maig del 2013

Flama

CORRELLENGUA 2013
El passat dimarts dia 30 d'abril la flama de la llengua va passar pel nostre centre. Va venir des de l'IES Aurora Picornell i vàrem sortir a rebre-la el temps del pati. Aquí teniu algunes imatges d'aquest esdeveniment.
 Agraïm a tots els participants que dedicassin aquests minuts simbòlics a lluitar a favor de la llengua catalana.



dimecres, 1 de maig del 2013

Diplomes


NA LORENA PÁEZ HA GUANYAT UN DIPLOMA
El passat 23 de març hi va haver una competició de lluita olímpica al poliesportiu Prínceps d'Espanya. La nostra companya Lorena Páez, del curs 3rC, hi va competir per primera vegada. La seva rival va ser Iuliia Rozhko del curs 3rA. Na Lorena diu que al principi estava molt nirviosa, però després es va tranquil·litzar.
En lluita hi ha tres sets, cada un dura un minut.
Varen sortir a competir i al primer set varen fer un joc que es diu “volta a la truita”; es tracta de girar el teu rival. Al primer set na Iuliia va haver d'intentar girar na Lorena, però no va poder. Al segon set na Lorena va haver de fer el mateix, però ella sí que va poder girar na Iuliia i, per tant, anava guanyant. Al tercer set varen haver de fer una carrera arrossegant-se i va guanyar na Iuliia. Al final varen quedar empatades i guanyaren un diploma de competició que s'anomenava Copa Insular de Mallorca.
L'1 de juny hi ha una altra competició: Na Lorena diu que a veure si té sort.

Génesis Semisterra (3rC)
Lorena Páez (3rC)