Cercar en aquest blog

diumenge, 9 de novembre del 2014

Excursió 3r d'ESO


SORTIDA AL CASTELL DE SANT CARLES

El passat divendres dia 31 d'octubre els alumnes de 3r varen fer una excursió al Castell de Sant Carles. Aquí teniu les cròniques i les impressions d'aquesta sortida que han fet els alumnes de Processos de Comunicació.

Fotografies: Pedro Martorell i Elías Canale

L'excursió va ser molt llarga, havíem de caminar molt. Tots ens vàrem aturar a un cafè per berenar, hi vàrem estar mitja hora. Quan arribàrem al Castell, anàrem a una sala per posar-nos un vídeo del Castell. Després ens deixaren temps lliure per ficar-nos en les sales que hi havia. Hi havia armes, la historia dels reis, simulador de guerres fets amb ninots petitons, la vestimenta dels guerrers. Després vàrem estar mirant canons i fent-nos fotos. Va ser cansat tornar a casa.

Elías Canale

***
El castell de Sant Carles està situat a Portopí . Jo hi vaig anar amb els meus companys de classe. Tots caminàrem, menjàrem i xerràrem. Em va agradar molt caminar amb les meves amigues. A les 8.30 partírem de l'institut i arribàrem al Castell a les 11.30. Vàrem veure un vídeo on contaven la història del Castell de Sant Carles. Després el visitàrem i tornàrem cap a casa.

Navneet


***
El passat divendres 31 d'octubre, tots els alumnes de 3r d'ESO vàrem anar caminant des de l'institut fins a Portopí, que és on es troba el castell. Eren més o manco 2 hores de camí. Aturàrem una estona per anar menjar un poquet. Continuàrem fins a arribar al castell. En arribar, ens varem dividir en dos grups. Un grup es va quedar mirant un vídeo i l'altre grup se'n va anar amb el monitor. Després de veure el vídeo ens varen donar permís per anar per totes les sales del museu, amb excepció d'una sala , que encara no estava inaugurada. Els professors ens varen donar llibertat per anar per on volguéssim, però a certa hora havíem d'anar al punt de trobada per anar-nos cap a casa.
A les sales hi havia tot tipus d'armes: pistoles, espases, llances, míssils, escopetes, metralladores, canons, fusells, granades,etc. Varen posar rampes de fusta, perquè els alumnes amb qualque discapacitat motòrica, hi poguessin accedir. El terra del castell era molt pedregós, dificultava el pas als alumnes amb cadira de rodes.
En finalitzar l'excursió alguns alumnes varen tornar directament cap al centre i uns altres se'n varen anar a ca seva o a menjar amb els amics al centre comercial.

Stefania Lualdi


***

El dia 31 d'octubre vaig anar d'excursió al Castell de Sant Carles. Em va acompanyar na Joana, ATE de l'institut. Quan vaig arribar al castell vàrem visitar totes les sales d'armes, on hi havia canons i una àncora. Vàrem descansar per berenar i després vàrem entrar a les sales on hi havia tot tipus de pistoles i escopetes; també hi havia espases, etc. Vàrem veure un vídeo que tractava de la història del castell.
 
Víctor Angulo

***

El passat divendres 31 d'octubre vàrem anar caminant des de l'institut fins al Castell de Sant Carles, a Portopí. Pel camí ens vàrem aturar per berenar, també els professors ens varen donar una fitxa per fer. Era sobre els monuments que hi havia a la zona. Hi havíem de posar el nom i la seva definició.
Al passeig Marítim vàrem descansar uns minuts per berenar i xerrar un poquet. Quan arribàrem al Castell vàrem tornar a fer un petit descans. Seguidament els professors ens varen dir que podíem passar per totes les sales. N'hi havia 8. Jo vaig passar per 6, en les quals hi havia objectes antics com pistoles, escopetes, espases...
Després ens varen dur a la sala 8 per veure un vídeo sobre el Castell per descobrir més informació. Quan ja ho havíem vist tot, tenguérem temps lliure per passejar pel castell. Era molt misteriós perquè hi havia llocs un poc amagats i obscurs.
Més tard els professors ens varen cridar per tornar a ca nostra, varen passar llista i varen dir quins se n'anirien amb els professors i quins podrien tornar a ca seva tot sols. Jo era dels qui podia tornar a ca meva tot sol. Aleshores me'n vaig anar amb un company i tornàrem a casa junts.

Welinton Sandoval


***

El dia 31 d'octubre l'institut va preparar una excursió per a tots els tercers al Castell de Sant Carles, que es troba a Portopí.
Quan vàrem arribar a classe el professor ens va donar una fitxa sobre l'excursió i ens en vàrem anar. Vàrem caminar des de l'institut fins al castell. En arribar al passeig marítim vàrem descansar uns vint-i-cinc minuts i menjàrem el que duia cadascú. Un cop ja descansats vàrem seguir el camí fins al castell. Ja dins el castell, ens deixaren fer una volta per conèixer-lo. Jo i dues al·lotes més vàrem entrar a totes les sales que hi havia, que eren 8. A quasi totes les sales hi havia tota classe d'armes: pistoles, espases, sables, canons, àncores, etc. A la sala 8 hi havia una pel·lícula que ens varen mostrar per grups perquè no podíem entrar tots a la vegada. Una vegada acabada la pel·lícula, vàrem anar a fer unes quantes voltes més pel castell i altres persones se'n varen anar al bar que hi havia. A les dotze i mitja vàrem quedar tots a la porta del castell per passar llista, unes persones se'n varen anar amb els professors i les altres anaren tot sols cap a casa o cap a Portopí.
La veritat és que m'ha agradat molt aquesta excursió, ha estat una experiència inoblidable.

Fran Mesa