Cercar en aquest blog

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Excursió


PRÒXIMA EXCURSIÓ DELS ALUMNES DE 3r ESO

El dia 31 d'octubre, a l'IES Antoni Maura, tenim una excursió els alumnes de tercer d'ESO. Visitarem el Castell de Sant Carles, acompanyats pels tutors de cada classe. Sortirem de l'institut a les vuit del dematí i hi tornarem a les dues. La tornada serà en autobús.
En realitzar aquesta activitat, tenim l'opció d'anar directament cap a casa o anar cap a l'institut i després a casa, o també, si els pares ens donen permís i ho diuen i firmen als tutors, podem quedar al Centre Portopí. Aquesta excursió serà molt divertida i tenc moltes ganes d'anar amb els meus companys.

Fran Mesa
Stefania Lualdi

dijous, 23 d’octubre del 2014

Les Verges

CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LES VERGES 
A L'IES ANTONI MAURA
 
Els alumnes amb els clavells i molt bon humor!
 
Alumnes de 4t d'ESO encarregats de la venda de bunyols
A l'IES Antoni Maura, dimarts 21 d'octubre, es va celebrar el Dia de les Verges. A l'hora de pati vàrem baixar tots i allà venien clavells i bunyols.
 Es varen vendre clavells a 1 euro i bunyols a 1'50. Molts de nins compraven clavells i els donaven a les nines. Hi havia clavells blancs i vermells. Hi va haver l'actuació de la tuna del Maura. Hi havia dues persones que tocaven la guitarra, un era el professor Àngel, hi havia 5 o 6 alumnes de batxillerat que cantaven tots plegats. Després de cantar, els al·lots varen llançar roses a totes les persones que havien acudit a escoltar les cançons romàntiques.
Volem recordar que aquest dia consisteix a donar un clavell a l'al·lota que t'agradi o a la teva amiga. Si tu dónes un clavell a l'al·lota, ella t'ha de donar bunyols. Enguany hi ha hagut moltes al·lotes amb clavells, algunes, fins i tot, amb quatre. Tots estam molt contents d'aquesta festa, i esperam que l'any que ve sigui igual, o millor.
Fran Mesa
Nerea Moreno
Stefania Lualdi
Pedro Martorell

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Gloses

Cançons per un dia de Verges també del 2014

Aquí teniu algunes gloses del nostre cançoner referides al dia de les Verges. Han estat recollides per Felip Munar.

Aquest enamorament
saps que el pagaràs de car!
Arribaràs a acabar
primer es pa que sa talent!

Cada pic que el sol sortia
i no vos veia, bona amor,
berenava de tristor 
i de llàgrimes bevia.

Pega'm una punyalada
i veuràs mon cor obert,
i així tu sabràs cert
de qui estic enamorada.

Com més te mir, més m'agrades,
ramell de peres madur,
m'estim més mirar-te a tu
que quantes Déu n'ha criades.

Amb sa vostra polidura
encativau los fadrins,
duis sa lluna per xoquins
i el sol per vestidura.

Mals de cap no sé què són,
ni sé què vol dir tristesa,
i dins sa meva pobresa
som s'homo més ric del món.



dilluns, 20 d’octubre del 2014

EL DIA DE LES VERGES


FESTA DE LES VERGES


AVIAT SERAN LES VERGES!

Aquest dimarts 21, el dia de les Verges, al primer pati es vendran clavells i bunyols, organitzat pels alumnes de 4t d'ESO.
També hi ha alumnes que faran una “tuna del Maura”, aquesta activitat està a càrrec del professor Àngel Fernández i amb la col·laboració d'alguns alumnes del centre.
En aquesta festa els pretendents festejaven les seves estimades contractant grups musicals perquè les rondassin. Les estimades obsequiaven els músics amb bunyols i vi dolç.
Actualment la festa ha evolucionat convertint-se en una ocasió més perquè els joves es divertesquin recorrent els carrers de pobles i ciutats la nit del 20 d'octubre. Destaquen les celebracions de Búger, Marratxí, Porreres, Palma i Alcúdia. En algunes localitats fins i tot les bandes municipals se sumen a la festa. S'han incorporat recentment cançons estudiantils i regals de flors, a més dels típics bunyols i el vi dolç. Es consumeixen bàsicament dos tipus de bunyols, uns al forn farcits de nata, crema o trufa i altres fregits elaborats amb patata.

ESPERAM LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!!!

Stefania Lualdi
Elías Canale





dissabte, 11 d’octubre del 2014

EQUIP MAURIFULL


CURS 2014-15
AINHOA BELLVER
El meu nom és Ainhoa Bellver Redondo, tenc 14 anys. Vaig estudiar al col·legi des Molinar, Infant Felip, ara vaig a l'IES ANTONI MAURA i faig 3rA. Tenc un germà que és més petit que jo, té 6 anys. M'agrada anar cada setmana a veure jugar a futbol el meu germà . Som del Barça i m'encanta el futbol. El meu color preferit és el vermell i el menjar que més m'agrada és el que fa ma mare. M'agrada molt veure Mujeres y Hombres y Viceversa.



PEDRO MARTORELL 
1. Té 13 anys, va néixer el 3 de desembre.
2. El seu color preferit és el vermell. 
3. Va néixer a Mallorca i viu a sa Gruta. 
4. Li agrada jugar a la play i estar amb els seus amics.
5. Té un germà de 21 anys.
6. De major li agradaria ser creador de jocs.
7. En el seu temps lliure li agrada jugar a la play, especialment al Destiny.
8. Li agrada el futbol.
9. El seu menjar preferit és la pizza.
10. La seva afició és jugar amb el mòbil.
11. El seu equip preferit és el FC BARCELONA

NEREA MORENO
El seu nom és Nerea Moreno Heredia. Té catorze anys i en fa quinze l'onze de novembre. Té una germana petita , que nom Lucía i té 9 anys. El seu menjar preferit és la pizza, el Burger King, el kebab i els espaguetis. En el seu temps lliure li agrada anar a passejar amb les seves amigues i el seu programa favorit és ''myhyv''. Els seus colors preferits són el rosa i el blau. De gran vol ser esteticista, perquè li agrada molt fer ungles, pentinats i maquillar. Ha nascut a Palma. El seu equip preferit és el Real Madrid. Li agrada el flamenc el rap i el pop.

ELIAS CANALE
1. Té 14 anys, va néixer el 24 d'agost del 2000.
2. És d'Argentina i viu a Palma.
3. Té 3 germanes grans, de 15, de 21 i 22 anys.
4. De major vol ser cuiner.
5. El seu color preferit és el blau.
6. Li agraden els jocs de guerra i futbol.
7. Al seu temps lliure li agrada jugar a la PS VITA, al joc Fifa 2013.
8. El seu menjar preferit és l'escalop
9. La seva afició és cuinar.
10. No li agrada venir a l'institut.
11. El seu equip preferit és el FC BARCELONA.

VÍCTOR ALFAMBRA
Es diu Víctor Alfambra Mateos, té 14 anys i és fill únic. Li agrada el tennis, el seu equip de futbol preferit és el Real Madrid. Va néixer a Palma, li agrada l'arròs a la cubana, el seu color preferit és el blau. No li agrada l'institut, li va malament. És un nin divertit, sociable i li agrada empipar la gent.

LAURA CECILIA
Na Laura va a 3r C, és una bona nina. Té 13 anys. Li agrada molt jugar amb la consola. Viu a Marratxí. La seva sèrie preferida és Veterinario al rescate. Li agraden tots els colors, no en té un de preferit. Ve a l'IES Antoni Maura des de 1r d'ESO i les assignatures que més li agraden són música i matemàtiques.

VÍCTOR ANGULO
En Víctor té 17 anys i va a 3r B. Té dos germans. Li agrada molt dibuixar, el seu color preferit és el blau. El menjar que més li agrada és la pizza. Les seves aficions són el futbol. És del Mallorca i del Madrid. És un alumne nou a l'IES Antoni Maura i li agrada molt. Tot ha anat bé fins ara.

WELLINTON SANDOVAL
El seu nom és Wellinton Sandoval, té 16 anys; va estudiar al Joan Miró i ara a l'IES ANTONI MAURA. Li agrada molt jugar a futbol i és del Barça. Té cinc germans. Li agrada molt el color negre i la paella.

FRAN MESA
S'anomena Fran Mesa Mingorance. Va néixer el 19 de juliol del 1999 a Palma, té 15 anys. És castany amb els ulls marrons. Té 3 germans i una germana. Li agrada el futbol i escoltar tot tipus de música. Gairebé sempre duu gorra. El seu menjar preferit és el kebab, i el color que més li agrada és el blau. És del Real Madrid. Viu al Molinar, va anar a l'escola Infant don Felip. És repetidor, anava a 3rB i l'han canviat a 3rC, ha començat bé el curs de moment. És molt divertit i simpàtic.

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Curs 2014-15

 CURS 2014-15

Ja ha començat el curs 2014-15 i el nou equip Maurifull ja s'ha posat a fer feina. En breu, publicarem la presentació de l'equip Maurifull d'aquest curs.

BON CURS A TOTS!!!