Cercar en aquest blog

dimarts, 6 de març del 2012

Entrevista

Carles Albertí: “La mediació és important per poder millorar les relacions al centre”

Carles Albertí Jaume és professor de llengua castellana al nostre institut. A més a més, és el coordinador de Mediació, un projecte que aposta per la bona convivència al centre. Aquí teniu una entrevista amb ell, on podreu conèixer millor com funciona aquest equip de mediació i quins objectius s'ha proposat.
-Què és per a tu la mediació?
És un projecte que hem posat en marxa a l'institut, la finalitat del qual és evitar conflictes a dins i fora del centre.

-Per què t'agrada la mediació?
M'agrada perquè som una persona que creu en els valors humans, en les persones, i en la seva capacitat per dialogar i arribar a acords que millorin la convivència.

-Per a què serveix la mediació?
Serveix per a fomentar diferents valors tantes vegades oblidats com la col·laboració, la comunicació, la solidaritat, la tolerància..., però sobretot per a normalitzar una convivència pacífica, agradable i més humana entre tots.

-Quants d'anys fa que ets mediador?
En aquest centre, som mediador des de fa tres anys, però abans, al llarg dels més de vint anys de professió, ja he tengut nombroses ocasions de ser-ho, encara que no hagi estat d'una manera tan oficial.

-Has resolt molts de conflictes aquí, a l'Antoni Maura?
Sí, molts. En acabar aquest curs i afegint els conflictes del curs anterior, de segur que arribarem a uns dos-cents casos aproximadament de diferent tipologia. En aquest sentit he d'agrair molt sincerament el suport, col·laboració i ajuda rebuda des de l'equip directiu, el personal docent, el personal no docent, les famílies, l'alumnat i, especialment, l'equip d'alumnat mediador que tenc al meu costat. Finalment, és important recordar que Mediació, a més d'arribar a acords mitjançant el diàleg, permet recuperar punts amb la realització de tasques concretes, adreçades a la correcció de les conductes incíviques.

-Trobes que la gent hauria de saber més sobre la mediació?

Sí, és important conèixer aspectes per poder millorar les relacions al centre, i per això feim feina amb l'alumnat, el professorat i les famílies. Ens reunim els dimecres a les 13.00 hores amb un grup d'alumnat mediador i, cada vegada més, a nivell general, la gent està interessada en el tema. Precisament ara tenim previst iniciar un curs de formació tant per a l'alumnat com per al professorat interessat.

-Què te va dur pel camí de la mediació?
Fa tres anys vaig arribar al centre i vaig formar part de la Comissió de Convivència i Mediació. A continuació, el curs passat vaig iniciar el projecte com a coordinador de Mediació.

-Quines varen ser les teves fonts d'informació?
Una font molt important és el dia a dia. Com a professor, m'agrada ensenyar i aprendre de l'alumnat i de tot el que m'envolta. Això et permet analitzar-ho tot i actuar també amb un aspecte important que és la prevenció dels conflictes. Intentam participar en les activitats i, des del centre, oferim la nostra visió en diferents ocasions, com la participació a les tutories, l'acollida i amb diferents tallers. Finalment, m'he format personalment a diferents cursos i també convé estar a l'aguait de tot allò que està relacionat amb la Mediació. 

Marina Siles (3rA)
Andrés Romero (3rA)