Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de desembre del 2013

Comissió de Solidaritat

Catalina Fuster:  "Des de la comissió volem conscienciar tant l'alumnat com el professorat en temes de solidaritat i cooperació amb els països del sud"

Hem entrevistat na Catalina Fuster, professora de castellà del nostre centre i, enguany, també coordinadora de la Comissió de Solidaritat. Ens ha contat el projecte més immediat d'aquesta Comissió, és a dir, el mercadet solidari que es durà a terme els dies 19 i 20 de desembre. 

-Què és la Comissió de Solidaritat?
És una Comissió creada per tal de conscienciar tant l'alumnat d'aquest centre com el professorat en temes de solidaritat i cooperació amb els països del sud.

-Qui en forma part?
En principi jo, que som la coordinadora, però sempre hi ha professors que se presten a col·laborar-hi. També alumnes del centre com els d'educació infantil, que han confeccionat dos cartells molt bonics per fer propaganda del mercadet.

-Quines activitats i projectes es duran a terme?
La més important és el mercadet solidari, però també es faran exposicions al hall i conferències per conscienciar la gent en temes de solidaritat.
Aquests dies, a quart d'ESO, veuen un documental on es comparen les diferències entre adolescents de països desenvolupats i altres amb mancances culturals i econòmiques. I després hi haurà un col·loqui sobre aquest tema.
-En què consistirà el mercadet?
El mercadet solidari es farà els dies 19 i 20 de desembre. S'hi vendrà roba de segona mà; juguetes, sabates, bijuteria i elements decoratius, jocs... I tot a preus molt econòmics. Podran venir a comprar tant alumnes com professors o gent de fora del centre.
-A què es destinaran els doblers que es recaptin al mercadet?
Els doblers es destinaran a ajudar les escoletes de Nicaragua, ja que l'institut Antoni Maura col·labora amb el “Fons Mallorquí” en aquest projecte.

Mirro Todorov
 Edgar Linares