Cercar en aquest blog

dimecres, 28 de març del 2012

Vaga

VAGA GENERAL
El pròxim dia 29 de març hi ha convocada una vaga general. L'han convocada els sindicats majoritaris UGT i CCOO contra la reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy.
Què és una vaga?
La vaga o atur és la suspensió col·lectiva de l'activitat laboral per part dels treballadors per tal de reivindicar millores en les condicions de treball o manifestar-se contra retallades en els drets socials; segons l'Organització Internacional del Treball, és un dels mitjans legítims fonamentals de què disposen els ciutadans i específicament els treballadors (a través del moviment sindical i les organitzacions sindicals) per a la promoció i defensa dels seus interessos econòmics i socials.
La vaga laboral consisteix bàsicament a deixar de treballar amb l'objectiu d'aconseguir avantatges laborals o socials.
També és coneguda la vaga de fam:és una forma de protesta que consisteix a deixar d'ingerir aliments durant el temps que faci falta fins que la seva reivindicació sigui atesa.


A l'institut ens han donat una comunicació sobre la vaga general:
Benvolguts pares i mares,
El proper dia 29 de març hi ha una vaga general. Us volem informar que el centre romandrà obert complint els serveis mínims que consisteixen en la presència de la directora, secretari, cap d'estudis i un conserge. El transport escolar està garantit un 60%.
Per tant, no podem garantir el normal funcionament del centre, especialment l'atenció als vostres fills i el desenvolupament normalitzat de les classes.
Juan Manuel Marfil