Cercar en aquest blog

divendres, 19 d’octubre del 2012

Festa de les Verges

FESTA DE LES VERGES
En aquesta festa els pretendents festejaven les estimades contractant grups musicals perquè les rondassin. Elles a la vegada obsequiaven els músics amb bunyols i vi dolç.

Aquesta antiga tradició coincideix amb la vigília de Santa Úrsula i les 11.000 verges. Santa Úrsula era filla d'un príncep britànic la qual va ser promesa en matrimoni. En tornar de la seva peregrinació a Roma, es va dirigir a Colònia amb el seu seguici de donzelles (la llegenda magnifica el seu nombre potser per remarcar la crueltat del fet) i allà varen ser martiritzades pels huns que s'havien apoderat de la ciutat.

Actualment la festa ha evolucionat i s'ha convertit en una ocasió més perquè els joves es divertesquin recorrent els carrers del pobles i ciutats la nit del 20 d'octubre. Destaquen les celebracions de Búger, Marratxí, Porreres, Palma i Alcúdia. En algunes localitats fins i tot les bandes municipals se sumen a la festa. S'han incorporat recentment cançons estudiantils i regals de flors, a més dels típics bunyols i el vi dolç. Se consumeixen bàsicament dos tipus de bunyols, uns al forn farcits de nata, crema o trufa i altres fregits elaborats amb patata.

Elaborat per l'Equip Maurifull: Josep, Nico, Xiaochou, Gastón, Lin