Cercar en aquest blog

dimecres, 6 de maig del 2015

Visita CaixaForum


SORTIDA CAIXAFORUM
Dimecres dia 22, el grup de 3rA va anar de sortida al CaixaForum; per arribar-hi, vàrem haver de caminar una bona estona.

Allà vàrem anar a una sala per fer experiments:

PRIMER EXPERIMENT:
Va sortir un alumne per saber què ens hem de posar per poder fer experiments més segurs.

SEGON:
Va agafar un imant per separar el ferro de l'arena.

TERCER:
Varen sortir dos alumnes per intentar fer pasta de dents: vàrem començar posant en un tub aigua destil·lada amb fairy i en un altre tub vàrem posar aigua oxigenada; els vàrem mesclar i en un altre tub més gran vàrem posar una pols i va sortir la pasta de dents per a elefants.

QUART:
Va tallar un tros d'alumini gran i el va posar a un petit kipp perquè l'hidrogen pujàs cap a dalt; després va posar un tros d'alumini petit en un tub petit que tenia hidrogen, cosa que va fer que sortissin bimbolles de l'alumini.

QUINT:
Va tallar un tros de coure que va posar en un tassó banyat amb plata, després d'una estona va tenir una capa de plata que es podia llevar amb molta facilitat.

SEXT:
Varen sortir dos alumnes, es varen posar dues mascaretes i uns guants cadascun i després agafaren dos recipients de productes químics; sobre una base de fusta posaren aigua, damunt de l'aigua un recipient, dins del recipient varen posar els dos productes químics i els varen mesclar fent que l'aigua de defora es congelàs.

SÈPTIM:
Varen cremar una cinta de magnesi i va sortir una llum enlluernadora.

DARRER EXPERIMENT:
Varen agafar hidrogen del kipp i en posaren en un tub d'assaig que després varen alliberar amb un encenedor i va explotar l'hidrogen.

Elías Canale
Pedro Martorell