Cercar en aquest blog

dimarts, 5 de febrer de 2013

Vaga d'estudiants


Vaga d'estudiants

Aquesta vaga es va convocar per als dies 5, 6 i 7 de febrer amb la idea que des dels centres d'estudi es posin en peu de guerra contra aquells que volen acabar amb l'educació pública. La vaga és a nivell estatal i a Balears s'ha convocat un dia de vaga, dia 5 de febrer.
A l'IES Antoni Maura també volem protestar perquè ens han llevat el guàrdia de seguretat.
Al nostre centre el seguiment de la vaga ha estat alt. De tots els cursos de tercer d'ESO, tan sols han vengut set alumnes. Pel que fa a quart, també han vengut poques persones. A batxillerat, només han vengut alguns alumnes d'un grup. A primer i segon d'ESO les classes han estat normals, ja que el dret a fer vaga només afecta els alumnes a partir de 3r.
Totes aquestes protestes són per demanar la retirada de l'avantprojecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa impulsada pel Govern i contra totes les retallades que duu a terme la Conselleria d'Educació (menys professors, eliminació de programes de suport, etc.)

Joset Murillo (3rC)

El Sindicat d'Estudiants reivindica els següents punts:

Retirada immediata de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). "Ni revàlides ni selectivitat, el fill de l'obrer a la universitat".

Per un ensenyament secundari, una FP, i una Universitat públiques, dignes i gratuïtes. "Contra l'increment de les taxes a la universitat pública i la imposició de taxes a la Formació Professional".

No a l'obligatorietat de la religió catòlica en l'ensenyament públic. "N'hi ha prou de privilegis a l'Església Catòlica. No a l'escola franquista. Ni un euro del pressupost públic al negoci de l'ensenyament privat".

En defensa dels drets democràtics. "Respectar el dret a estudiar i aprendre en català, gallec i basc, que el franquisme va suprimir".

Per la llibertat d'expressió de la joventut. "El nostre dret a vaga no es toca".

Les retallades per als banquers. "Readmissió immediata dels més de 50.000 docents acomiadats aquest curs. Reassignació immediata dels 4.000 milions d'euros que el PP ha retallat a l'escola pública".

No a l'atur juvenil. "No als contractes porqueria i a les pràctiques en empreses sense remunerar. Per un subsidi de desocupació indefinida per a tots els aturats fins a trobar un lloc de treball".